Indbrud

Hvilken artikel kunne du tænke dig at læse?

Indbrud og tyveri


Danmark har alt for længe været et rent slaraffenland for indbrud, hvor vi i flere år har ligget helt i toppen af listen over de lande med flest indbrud i EU. Det er en forfærdelig ting at opleve, at komme hjem til et tomt og gennemrodet hus. Rigtigt mange føler det som et stort overgreb, og det er svært igen at finde trygheden i sit hjem, når man vender tilbage til hverdagen.

 

Når du er ude, holder tyvene fest

Selvom der i princippet altid er en risiko for, at dit hus kan blive plyndret, er der perioder, hvor indbrudsantallet topper landet over. Det har længe været kendt, at højtiderne også er tyvenes fest, og mens du måske hygger med familien, har ubudne gæster travlt med at finde tomme huse med værdi. Læs her 'de 6 bedste råd mod indbrud i julen', og undgå at væren en af de 293 hjem, som fik ’besøg’ juleaften 2015, mens sommerferien også er et hit blandt tyve. 

 

Hvordan kommer de ind?

Tyvene kender ofte meget mere til de svage punkter ved dit hus, end du selv gør, og de udser sig hurtigt en vej ind. En undersøgelse fra 2013 viser, at de knuste ruder er tyvene fortrukne løsning, da den bliver benyttet i ca. 20% af tilfældene. Derudover sker ca. 16% af alle indbrud ved, at tyvene decideret fjerner ruderne, men ca. 10% sker ved at vinduerne brydes op med eksempelvis et koben. Dørene er selvfølgelig også udsatte, hvor især terrassedøre er de største syndere med ca. 15%.

 

Hvad kan du selv gøre?

Gå dit hus igennem og find eventuelle svagheder. På denne måde kan du sætte dig i tyvens sted, så du kan få udbedret dit hjems mangler og dermed gøre livet svære for de ubudne gæster. Det handler om at gøre livet så besværligt så muligt for tyven, så han ikke tør løbe risikoen.

 

Døre og vinduer

Du altid sørger for, at dine vinduer og døre er af en ordentlig kvalitet, samt at de er sikret bedst muligt. Dette kan gøres på en række af forskellige måder som vindueslåse, jernpladeforstærkning og dækplader og meget mere. Du kan også med fordel lime listerne omkring ruderne, således tyvene får meget svære ved at fjerne dem.

 

Alarmsikring

Giv tyvene en overraskelse med en alarmsikring af dit hus. Alarmer kan give tyve et chok og få dem til at forlade stedet, mens de også kan gøre naboerne opmærksomme, så de kan ringe til politiet. Alarmer har også en stærk præventiv virkning, hvilket med andre betyder, at tyvene helst holder sig fra hjem med alarmer. Med alarmer tvinger du tyvene til at overveje et indbrud i dit hjem ekstra nøje, og forhåbentlig betyder det, at de holder sig væk.

 

Nabohjælp

Allier dig med din naboer og hjælp hinanden med at komme indbrud til livs. Nabohjælp er en stærk løsning, som betyder, at der altid er nogen, som holder øje med dit hjem, når du ikke er hjemme. Dette giver en ekstra tryghed, når du tager hjemmefra. Gør det besværligt.

 

Top