Indbrud

Anmeld tyveri til politiet

Anmeld tyveri til politiet - Artikel Banner

Oprettet af: Christian B.

13-11-2017

Sørg for altid at anmelde tyveri

 

Har du været udsat for tyveri? I så fald bør du anmelde det med det samme! Tyveri kan dreje sig om mange ting. Får du stjålet en cykel på arbejdspladsen, en pung fra din lomme eller en taske i din bil, er det eksempler på tyveri, du bør anmelde til dit lokale politi. Du kan anmelde tyveriet på flere forskellige måder.

 

Sådan anmelder du det

 

Mange forskellige typer af tyveri kan i dag anmeldes skriftligt på www.politi.dk. Tyveri kan også anmeldes på brev eller e-mail til dit lokale politi, hvis det er den løsning, du foretrækker. En helt tredje mulighed er at ringe 114 eller at henvende dig personligt på din lokale politistation.

 

Det skal politiet vide

 

Uanset om du vælger personligt at kontakte din lokale politistation, eller om du foretrækker den skriftlige anmeldelse, skal politiet bruge en række oplysninger til sagens behandling. Du har til pligt at oplyse dit personnummer og navn samt telefonnummer og adresse. Forsikringsselskab, gerningssted og gerningstidspunkt er også oplysninger, politiet vil kræve. Kan du give en række oplysninger på specielle kendetegn på dine stjålne genstande, skal du naturligvis også gøre det. Alle de informationer, der er relevante i forhold til politiets efterforskning, er med andre ord det, som du bør oplyse politiet om, når du anmelder tyveriet.

 

Husk også at anmelde skaden til dit forsikringsselskab

 

Efter anmeldelsen af tyveri til politiet, modtager du en kvittering – brug denne som dokumentation, når du efterfølgende anmelder skaden til dit forsikringsselskab. Skulle du være så uheldig ikke selv at have en forsikring, der kan dække dit tab, kan du bede politiet tage dit krav om erstatning ved en evt. straffesag i retten.

 

Læs mere om, hvad du skal gøre efter et indbrud

 

Så lang tid tager din sagsbehandling

 

Det er meget forskelligt, hvor lang tid en sagsbehandling tager i forbindelse med et tyveri. Det kommer an på omfanget af tyveriet, samt hvor stort behovet er for en efterforskning. Derfor varierer perioden over sagsbehandlingen meget fra sag til sag. 

 

Forhindrer indbrud og tyveri i dit hjem

 

Der er mange måder at forhindre indbrud og tyveri i dit hjem. Nogle foranstaltninger kan du selv tage, der har vi en række gode råd her - særligt når du er ude af huset i længere tid, for eksempel i forbindelse med en ferie eller en rejse. Der er naturligvis også professionel hjælp at hente, og det kan i de fleste tilfælde være en god idé, hvis du vil indbrudssikre dig ordentligt. Kontakt derfor altid en specialist i tyverisikring så som en låsesmed og bliv beskyttet mod fremtidige indbrud i hjemmet. 

Andre artikler
Du kan undgå biltyveri med startspærrer

Undgå biltyveri med startspærre Selvom biltyverier i Danmark…

Undgå tyveri - sikker transport af dit pengeskab

Flytning af pengeskabe Pengeskabe er tunge og har forskellig…

Hvordan undgår du tyveri i hjemmet?

Sådan undgår du tyveri i hjemmet Det kan være, at du har man…

Seneste indlæg
Du kan undgå biltyveri med startspærrer

Undgå biltyveri med startspærre Selvom biltyverier i Danmark…

Undgå tyveri - sikker transport af dit pengeskab

Flytning af pengeskabe Pengeskabe er tunge og har forskellig…

6 gode råd til at tyvesikre din bolig

Færre indbrud under corona-pandemien Man siger, at intet er …

Alternate Text
Top