Forhindring af indbrud

Du kan undgå biltyveri med startspærrer

Du kan undgå biltyveri med startspærrer - Artikel Banner

Undgå biltyveri med startspærre

Selvom biltyverier i Danmark er støt faldende, er det ikke ensbetydende med, at det er fuldstændig sikkert at være bilejer nu til dags. I 2019 blev der hver dag cirka stjålet 19 biler – det er langt fra de største tal i årtiet, men problemet er ikke, hvor mange biler der bliver stjålet; problemet ligger i stedet i tyvenes hensynsløse kørsel, når de flygter fra gerningsstedet. Denne vilde kørsel er ikke kun er strafbar, men den er farlig for både andre trafikanter og gående. Pga. tyvenes hensynsløse kørsel bliver flere danskere kvæstet og enkelte ender i en kritisk tilstand.

 

Vejene og byen kan blive mere sikre

Som bilejer kan du ikke selv gøre noget, hvis uheldet sker, men du kan forebygge forbrydelsen ved at være sikker på, at du har en startspærre installeret. Startspærres betydning ligger i navnet – den sørger automatisk for, at bilen ikke kan bruges, før den får en bestemt kode. Det gør det sværere at stjæle biler i dag, da tyvene ikke længere kan kopiere nøglens udseende. Startspærren er monteret på køretøjet, hvorefter den kræver en særlig kode for at tænde op i motoren. De eneste nøgler, der kan afbryde startspærren, er én kode, som kun kan findes i de bilnøgler, der er udstedt til bilen. På den måde kan du være sikker på, at den eneste måde, tyven kan stjæle din nye bil på, er hvis de har ”lånt” bilnøglen af dig.

 

Ikke alle biler har indbygget startspærre

Nu nævnte vi før, at det var meget nemmere at stjæle ældre biler, fordi de kun havde en almindelig nøgle som sikkerhedssystem – det er faktisk stadig et problem. Siden 1998 har det været et lovkrav, at alle biler har en startspærre installeret for at forebygge tyverier. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle biler før 1998 har fået samme opgradering i mellemtiden. Det er derfor pålagt dig som bilejer at sørge for, at din bil lever op til lovkravet – både for din egen sikkerheds skyld og for andres. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du kontakte den lokale autonøgleforhandler for at få installeret startspærre i din ældre bilmodel. Det er den eneste sikkerhedsforanstaltning, som hurtigt og nemt kan adskille dig og tyven fra hinanden. Antallet af biltyverier har oplevet et markant fald, siden startspærren blev indført i 1998, men at indsætte startspærre i de ældre årgangsbiler er et af de sidste skridt mod komplet forebyggelse. Vær med til at gøre det sværere for biltyvene ved at installere startspærrer på de sidste biler i dag.

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top