Indbrud

Bearbejd traumet efter indbruddet hos en psykolog

Bearbejd traumet efter indbruddet hos en psykolog - Artikel Banner

Indbrud - kom ovenpå igen med en psykolog

Selvom Danmark generelt set er et trygt og velfungerende samfund, er vi desværre ikke helt skånet for kriminalitet. Tyveri og indbrud er beklageligvis ikke usete her i vores lille land, og mange der har haft besøg af ubudne gæster, kan nikke genkendende til, hvor grænseoverskridende og ubehageligt det kan være at erfare, at ens hjem har været udsat for et indbrud. Faktisk kan oplevelsen være så voldsom og traumatiserende, at et forløb hos en psykolog for at komme ovenpå efter et indbrud er på sin plads.

 

Tal med en psykolog, hvis du har haft et indbrud

Der er ingen skam i at se en psykolog, og har du haft indbrud, kan det varmt anbefales at tale med en – uanset hvor hårdt du føler dig ramt. Mennesker er forskellige. Derfor er vores reaktioner på sådanne oplevelser også dybt individuelle. For nogle kommer reaktionen først efter, at alt det praktiske er overstået. Mange menneskers første impuls er at handle. Det vil sige, at bearbejdningen af følelserne først begynder, når politiet er kontaktet og oprydningen er overstået. Uanset, hvordan din reaktion på indbruddet er, kan man sige, at tyven har krænket dig ved at bryde ind der, hvor du er allermest tryg og sårbar: I dit hjem. For mange betyder dette, at de føler sig angste og utrygge i deres hus, fordi de oplever det som et overgreb. Hvis du har det sådan, bør du bestemt tale med en dygtig, erfaren og omsorgsfuld psykolog.

 

Hvad er konsekvenserne af et indbrud?

Foruden de materielle konsekvenser af et indbrud, kan der være store psykiske konsekvenser i kølvandet på oplevelsen. Nogle kan ikke engang holde ud at være i deres eget hjem, da de er bange for, at tyvene skulle komme igen. I langt de fleste tilfælde, er indbrud ikke personlige. Det vil sige, at gerningsmændene snarere er interesserede i de materielle og værdifulde ting, som computere, grill, malerier etc., end at gøre dig fortræd. Men hvis man er usikker og bange, kan det være svært at fortælle sig selv dette. Og det er bl.a. her, at psykologen kommer ind i billedet. For hvis ikke du får talt ud og bearbejdet oplevelsen, kan du i værste tilfælde ende med at føle dig så utryg i dit hjem, at du bliver nødt til at flytte.

 

Psykologisk krisehjælp

Det kan også være, at indbruddet er så traumatiserende for dig, at du har brug for en psykolog lige efter, at det er sket – især hvis det er foregået, mens du har været hjemme. Det er en helt naturlig reaktion at blive overrumplet af en krise, da kriser netop er karakteriserede ved, at de ofte opstår på baggrund af pludselige og uforudsete forandringer i livet. Et indbrud falder nemt ind i denne kategori. Har du været udsat for et traumatiserende indbrud, er du ikke den første, der kunne have brug for at modtage psykologisk krisehjælp. Med en dygtig og forstående psykolog, som fx Psykologerne, kan du få din tryghed og det gode liv tilbage – det fortjener du!

 

Virksomhed: Psykologerne

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top