Indbrud

Lad ikke tyven komme gennem din have

Lad ikke tyven komme gennem din have - Artikel Banner

Oprettet af: Admin

31-08-2017

Sådan undgår du, at tyven trænger ind i huset via haven

Når danskerne skal sikre deres hjem mod indbrudstyve, fokuserer vi ofte udelukkende på husets facader. I flere ejendomme kan tyvene dog skræmmes væk eller afsløres allerede inden, de når frem til døren eller vinduet.

Der er flere måder at øge hjemmets sikkerhed med sin have - både forhave og baghave. Det handler i høj grad om at fratage tyven muligheden for at arbejde og gemme i mørket. For tyven er haven nemlig ofte ejendommens første forhindring - herfra skal de bryde gennem husets facade.

 

Lad ikke hækken vokse sig to meter høj

Husk, en indbrudstyv arbejder helst i det skjulte, og de bryder sig under ingen omstændigheder om eksponering. Fra et sikkerhedsmæssigt udgangspunkt er en tilgroet og tildækket have derfor ikke at foretrække. Ved at lade haven være åben med mulighed for at naboer og forbipasserende kan kigge ind, er indbrudstyven mere udsat, hvis de forsøger et indbrud.

Et andet tiltag, der effektivt kan belyse tyven og advare naboerne, er bevægelsessensitive lys. De skal gerne placeres ved husets indgange - både døre og udsatte vinduer. Flere undersøgelser viser nemlig, at indbrudstyve helst undgår oplyste huse. De arbejder kun i mørket, da få sekunder i lys kan afsløre dem for naboer og forbipasserende. Tilpas altid placeringen af lysene i forhold til din egen bolig, virksomhed eller anden boligtype.

 

Haven i samspil med huset

Det er ikke blot i forhold til hjemmets sikkerhed, at haven kan spille sammen med huset - det er naturligvis også æstetisk. Mangler du tips, tricks og gode råd til at holde og lave en flot have? Du kan læse meget mere om, hvordan du passer bedst på din have på haveunivers.dk.

 

Brug haven som sikkerhed, når du er ude af huset

Er du ude af huset, er risikoen for indbrud også naturligt forhøjet. Aktivitet i haven er dog et tydeligt signal til tyven, om at der er liv i huset. Er de usikre, holder de sig hellere væk.

Det en god idé at efterlade haveredskaber udenfor. Det tyder nemlig på, at de lige er blevet brugt. Undgå dog at lægge værktøjer, der kan bruges til at begå indbruddet, fremme - eksempelvis skovle, stiger og lignende. Dem skal du låse inde.

Derudover bør du aftale græsslåning med familie, venner eller nabo. En urørt plæne er et tydeligt tegn på, at huset er forladt. Tilbyd desuden din indkørsel til naboerne, hvilket kan få dit hus til at se beboet ud. Det samme gælder i forhold til din skraldespand, som naboerne også kan benytte med fordel.

 

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top