Indbrud

Sådan passer du på dig selv på nettet

Sådan passer du på dig selv på nettet - Artikel Banner

Sociale medier har skabt mindre tryghed for alle

I løbet af de sidste ti år er den teknologiske udvikling eksploderet, og det er i dag svært at finde en eneste afkrog af hverdagen – såvel derhjemme som på arbejdet –, der ikke er infiltreret af teknologier og heraf særligt sociale medier. Den daglige brug af sociale medier, algoritmer og kunstige intelligens-teknologier har skabt helt nyt former for kriminalitet og gjort klassisk tyveri endnu nemmere og mere lukrativt. I dette indlæg vil du lære mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du bruger sociale medier, og hvordan du bedst muligt undgår at blive genstand for tyveri og indbrud.

 

 

Derfor kan sociale medier gøre til dig til offer for tyveri

I takt med at sociale medier er blevet en stor og ganske naturlig del af vores hverdag, deler vi også mere af os selv end nogensinde før. Det betyder også, at flere millioner af mennesker har adgang til din information, som du har valgt at dele, og det er her, man skal være påpasselig. Der er ingen tvivl om, at det er glædeligt og helt enestående, at man problemfrit kan kommunikere med fx sine børn, mens de er på udlandsophold, holde kontakten med venner fra folkeskolen eller arbejde hjemme, når der er behov for dette. Dette er alt sammen kvaliteter, som vi har vundet i takt med digitaliseringen. Dertil kan man – bevidst eller ubevidst – også ende med at dele følsomme data om sig selv og sit hjem, som ikke kun venner og bekendte har adgang til. Vær derfor opmærksom på følgende to ting, når du deler billeder på nettet:

 

  • Tænk over, hvad der er på dine billeder: Når vi tager billeder til julefrokosten med familien eller blot en stille aften foran fjernsynet, kan vi nemt komme til at display værdigenstande i vores hjem. Det kan være alt fra fladskærmen til Georg Jensen-julekugler og Kähler-vaser. Det er alt sammen ting, der gør dit hjem interessant for tyve.

 

  • Vent med at poste feriebilleder, til du er hjemme igen: Hvis der allerede er billeder af dit hjem, vejen eller haven på dine sociale medier, skal du passe på med at lægge billeder op, når du er ude at rejse. Hvis du uploader dem med det samme, ved tyve jo, at du ikke er hjemme. Gem dem derfor til du er hjemme igen.

 

 

Skab et tryggere udgangspunkt – begræns deling

Al din bevægelse på sociale medier kan begrænses. Du har selv en del i ejerskabet over delingen af dit privatliv, selv når du aktivt bruger et medie. Gå ind på dine profiler og gå på opdagelse i, hvad privatlivspolitikken er. Her kan du ofte begrænse, hvem der fx kan følge dig, hvem der kan se dine opslag og slå GPS-deling fra, så andre ikke har adgang til din præcise position. Det kan gøre en stor forskel i forbindelse med at blive mindre attraktiv for tyveri og misbrug.

 

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top