Indbrud

De 6 bedste råd mod indbrud i julen

De 6 bedste råd mod indbrud i julen - Artikel Banner

Oprettet af: Henrik M.

17-02-2016

6 gode råd mod indbrud i julen

Julen er glædernes tid, men de mange sammenkomster under festlighederne giver desværre også anledning til potentielle indbrud. Du skal naturligvis ikke straffes for at holde jul med dine nærmeste. Derfor kan det være en god idé at lave visse foranstaltninger, når du skal væk fra hjemmet for at sikre, at indbrudstyven forbliver ude.

 

          1.      Hold alt lys tændt

Dette er den klassiske metode, som ikke kun egner sig til julen. Dette virker ikke, hvis det blot er en enkel stuelampe eller lignende, fordi tyvene vil være mere skeptiske gennem julen, og derfor kræver det som regel, at adskillige lys tændes i flere rum. Tyvene ved godt, at stuelyset som regel vil være tændt, men er der ikke andre lys i hjemmet, vil de alligevel overveje det en ekstra gang.

 

          2.      Lav en aftale med naboerne

Menneskers tilstedeværelse er den mest effektive måde at skræmme tyvene væk på. Tjek derfor op på, hvorvidt dine naboer er hjemme, så de kan holde øje med dit hjem. Det er nemlig vigtigt at finde en alternativ løsning, hvis alle dine naboer også skal på juleferie andre steder.

 

          3.      Gør huset levende via elektronisk timer og støj

Meget lys i hjemmet holder for det meste tyvene væk. Selv ved et meget oplyst hjem, n nogle er alligevel frække nok til at prøve huset af, selvom de fleste rum er oplyst. Med en elektronisk timer sikrer du, at lysmængden varierer, og samtidig kan det være effektivt at lade TV eller radio køre, hvis de lister sig rundt om huset for at lede efter livstegn.

 

          4.      Ryd sneen, tøm postkassen og lad skraldet stå

Med andre ord er det godt at vise, at der har været nylig aktivitet. I særdeleshed er det vigtigt at sørge for, at ude området ser ud som om, det lige har været brugt, fordi det er disse, der vil blive mødt først.

 

          5.      Få foretaget vennecheck

Er din nabo ikke hjemme, bør du lave en aftale med en af dine venner om at tjekke op på huset i ny og næ for at sikre, at alt er som det skal være. Alarmsystemer er dyre, og venner siger sjældent nej til at hjælpe.

 

          6.      Slå ringklokken fra

Med tiden er indbrudstyvene blevet klogere. De bruger mere beskidte tricks og er blevet mere modige. Husk at tyven er blevet vant til de sædvanlige måder vi snyder ham på. Selvom du gør dit bedste for, at huset ikke virker forladt, kan tyven finde på at ringe på ringklokken lige for at være helt sikker, før han fortsætter videre til næste hus. Reagerer du ikke, slår tyven til. En god ide er at slå ringklokken fra. Derved bliver tyven usikker på, om du er hjemme eller ej. Derfor tager han ofte ikke nogen chancer.

Tag altid dine forbehold juleaften. I 2015 var der 293 indbrud juleaften/nat, og fordi vi bliver bedre til at sikre os mod indbrud, har indbrudstallet været faldende sidste år. Oplys altid ejendommen og sørg for, at tyven ikke har adgang til redskaber, som hjælper ham på vej ind i huset.

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top