Indbrud

Vi frygter indbrud

Vi frygter indbrud - Artikel Banner

Antallet af indbrud falder, men vi frygter dem stadig – hvorfor?

 

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af indbrud i de danske hjem er reduceret over de seneste år – men danskerne frygter stadig i lige så høj grad besøget af de ubudne gæster. Frygten for, indbrudstyven vælger lige netop din bolig som det næste mål, falder dermed ikke tilsvarende med det fald, der sker i antallet af indbrud. Tal fra Trygfonden viser, at hver fjerde dansker er mere bekymret for at få indbrud end for at møde terror eller overfald.

 

Derfor frygter vi indbrud

 

Der kan være flere årsager til, at vi i dag frygter indbrudstyvene på samme niveau som tidligere – til trods for antallet af indbrud er faldende. Først og fremmest er mange danske hjem i dag fyldt med dyr elektronik, smykker og designermøbler, som vi ved, tyvene gerne vil have fingrene i. Selvom en forsikring kan dække tabet af disse, frygter vi at komme hjem til synet af, at værdigenstandene er taget.

En anden årsag kan være, at vores bolig er meget mere end bare en bolig – det er vores hjem og det sted, vi altid bør være trygge. Det kan være meget ubehageligt at tænke på, der har været indbrudstyve i ens eget private hjem for at tømme det for værdier. Indbrud kan dermed være meget mere end et tab af værdigenstande – de kan føles som værende et kæmpe slag på både din tryghed og dit privatliv. Følelsen af ubehag er derfor en årsag til, at mange danskere frygter indbrud.

 

Vi regner ikke med politiets hjælp

 

Udover at hver fjerde dansker frygter indbrud i sit hjem, så regner vi heller ikke med at få politiets hjælp ved indbrud. Politiet kan have svært ved at stille noget op, når først skaden er sket. Indbrud er dog noget af det, de prioriterer højest, så de rykker altid ud for at finde spor, når indbruddene anmeldes.

 

Føl dig mere sikker ved at øge sikkerheden på dit hus

 

Danskernes frygt for indbrud kan mindskes ved at se bedre resultater – også selvom frygten ikke er faldet tilsvarende med det reelle fald i antallet af indbrud de seneste år. Sørg derfor altid for at sikre dit hus på den bedst mulige måde – dermed skræmmes indbrudstyvene væk, mens du kan forlade huset i ro og mag. Der er heldigvis professionel hjælp at hente, når dit hus skal sikres mod indbrud. Kontakt derfor en låsesmed med speciale i tyverisikring

Læs også: Sådan sikre du dit hjem i ferien

 

Henvisninger:

Trygfonden

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top