Indbrud

Disse områder er særligt udsatte

Disse områder er særligt udsatte - Artikel Banner

Oprettet af: Anders K.

24-07-2017

Hvilke områder i Danmark er særligt udsatte for indbrud?

Nogle områder og visse typer af huse er mere udsatte for indbrud end andre, og derfor skal der i disse områder tages andre og ekstra forbehold. Centrale lejligheder og rækkehusområder er områder, som tyvene går udenom af flere årsager, men primært på grund af den store aktivitet i nabolaget. Villaer og afsides gårde er at foretrække, fordi risikoen for at blive opdaget er mindre på grund af manglen på menneskelig aktivitet samtidig med, at velhavende har en tendens til at have større huse og designerting, hvilket betyder, at der er mere at hente af værdi.

 

København er mest udsat

Region hovedstaden er det mest udsatte område baseret på antal af anmeldte indbrud. I 2013 blev der i alt anmeldt 14.118 indbrud, og selvom dette langt fra var en rekord, var det alligevel den eneste region, der fik anmeldt over 10.000 indbrud. Tallene skal dog tages med et gran salt, da hovedstadsområdet af naturlige årsager også er det område, hvor der bor flest. Flere mennesker betyder ud over flere huse også flere udsatte mennesker, som kan have hang til at begå indbrud.

 

Jylland og Fyn svarer til Sjælland

Der bliver samlet set begået lige så mange indbrud på Sjælland som i resten af Danmark. Jylland og Fyn går under 3 forkellige betegnelser: Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland, mens Sjælland dækkes af region Hovedstaden og region Sjælland. Indbruddene er altså fordelt over et større areal, når der snakkes Jylland og Fyn, og risikoen for indbrud her er derfor mindre. I begge områder blev der anmeldt samlet cirka 21.000 indbrud i 2013.

 

Enfamiliehuse og villaer er tyvenes foretrukne

Centrale lejligheder og rækkehuse er ofte lig med en stor mængde menneskelig aktivitet, og derfor går tyvene uden om disse områder, når de skal vælge deres offer. Oftest har disse typer af bolig også et fåtal af værdier sammenstillet med villaer og afsides familiehuse samt gårde, og det spiller også ind, når tyvene skal vurdere, om det er risikoen værd. Det skal kunne betale sig for dem at tage risikoen, og derfor søger de mod afsides bebyggelser, der har flere værdier.

Andre artikler
Benyt et vagtselskab fra lokalområdet

Sådan holder du indbrudstyve væk fra jeres virksomhed Når du…

Tyverisikring af lastbilen

At miste sine ting på landevejen Indbrud er desværre et prob…

Videoovervågning til at beskytte dine ting

Find den rigtige løsning til dig selv Videoovervågning er en…

Seneste indlæg
Få omkodet din lås

Få omkodet din lås og vær sikret mod indbrudstyve Den helt s…

Dyrlægens svar på bedste vagthund

Bedste vagthund – Dyrlægens svar Hunden er som bekendt menne…

Benyt et vagtselskab fra lokalområdet

Sådan holder du indbrudstyve væk fra jeres virksomhed Når du…

Alternate Text
Top