Indbrud

Tyven stjæler din tryghed

Tyven stjæler din tryghed - Artikel Banner

Oprettet af: Carsten B.

06-11-2017

Indbrud – mere end blot et tab af værdifulde genstande

 

Indbrud er på ingen måder en rar oplevelse, og heldigvis er det slet ikke alle, der har været udsat for det. Et indbrud er ikke blot træls på grund af de materielle værdigenstande, tyven slipper af sted med – indbrud handler lige så meget om de psykiske aspekter. Det er ubehageligt at tænke på, at der har været ubudne gæster i dit private hjem for at rode efter værdier. Indbrud kan være årsagen til, at du mister den tryghed, som du ellers altid burde have, når du befinder dig i din bolig.

 

Hvordan reagerer du på indbrud?

 

Mennesker reagerer på mange forskellige måder, når de bliver udsat for noget pludseligt eller voldsomt. Nogle kommer sig over et indbrud kort tid efter, forbrydelsen er begået. De ser ’blot’ indbruddet som et tab af værdier. For andre er det dog en sværere proces at genetablere den tryghed, der førhen har været forbundet med at befinde sig i sin egen bolig. Du kan som følge af et indbrud føle dig krænket og søvnløs samt være i chok og føle angst for at være hjemme. Et indbrud kræver dermed for mange ikke bare lidt oprydning og lidt papirarbejde for, at tingene falder på plads. Følelsen af at ubudne gæster har adgang til din bolig, er den værste følge for mange indbrudsofre. Nogle føler endda en trang til at flytte for vinde den stjålne tryghed tilbage.

 

Husk tyven kun går efter dine værdigenstande

 

Det handler naturligvis altid om at sikre sin bolig på den bedst mulige måde for at undgå indbrud. Er du alligevel udsat for indbrud skal du dog huske, at tyven er ikke er ude efter dig personligt – men derimod dine værdigenstande. Deres hensigt er hverken at krænke dig eller give dig følelsen af usikkerhed. De søger blot den effektive og nemme vej til værdier, som de kan sælge videre for at tjene penge. Du bør derfor næppe frygte tyven af personlige årsager, selvom det sagtens kan føles som om, de søger at stjæle din tryghed.

 

Der er professionel hjælp at hente

 

Hvis du vil holde indbrudstyven helt væk, så er der hjælp at hente med en professionel låsesmed, som er ekspert i låseservice og tyverisikring. Her kan du få hjælp til alt fra oplukning til nye låse i forbindelse med et indbrud eller sikring af din bolig imod tyveri og indbrud. 

 

Læs mere om tyverisikring af hjemmet –særligt i ferien

Andre artikler
Sådan skaber du et sikkert boligsalg

Skab tryghed om dit boligsalg Når det er tid til at sætte en…

Sådan passer du på dig selv på nettet

Sociale medier har skabt mindre tryghed for alle I løbet af …

Hold tyven ude i feriesæsonen

Undgå indbrud i ferien   Når feriesæsonen starter, stiger ra…

Seneste indlæg
Sådan skaber du et sikkert boligsalg

Skab tryghed om dit boligsalg Når det er tid til at sætte en…

Sådan passer du på dig selv på nettet

Sociale medier har skabt mindre tryghed for alle I løbet af …

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Alternate Text
Top