Låsesystemer

Hvilken artikel kunne du tænke dig at læse?

Låsesystemer – en god investering!


Et godt låsesystem bør være at finde i enhver bolig, virksomhed og institution – uden undtagelse. Et låsesystem har til funktion at låse noget af, eksempelvis en bolig eller et teknikrum, for på den måde at hindre uvedkommende personer i at få adgang til dette. Systemet bidrager derfor til en øget sikkerhed, samt giver mulighed for at skelne mellem personer, som skal have adgang til et specifikt rum, eksempelvis på en stor virksomhed. Derfor kræves der i dag meget af et låsesystem før dette er sikkert, og hindrer indbrudstyve eller andre personer i at bryde dette op. Derfor er det ligeledes vigtigt at vedligeholde sine låsesystemer, det kan du læse mere om her.

 

Generelt om låsesystemer

Et låsesystem vil i manges øjne blot forklares som et system bestående af en lås samt en eller flere nøgler, som passer til denne lås. Dog er dette ikke alt, hvad et låsesystem indebærer. Et sikkert låsesystem har også et arkiv, som producenten af låsesystemet eller en låsesmed fører med koderne til hver enkelte nøgle. Dette sikrer et overblik over, hvor mange nøgler der er produceret til systemet, og ofte står navnet på vedkommende, som har den pågældende nøgle, også noteret ned i arkivet. Dette er med til at øge sikkerheden.

 

Forskellige låsesystemer

Der findes mange producenter af låsesystemer, både herhjemme og i udlandet, og deraf er det også muligt at vælge mellem forskellige typer af låsesystemer. Intet låsesystem er identisk, og selvom to forskellige systemer består af en nøgle og lås fra den samme producent, så er de cylindre, som sidder monteret i eksempelvis en dør, kun produceret til én specifik type nøgle, hvorfor de ikke passer sammen. Koden på nøglen vil naturligvis også være forskellig, og derfor er hele låsesystemet specifikt produceret til hver enkelte kunde. 

Det mekaniske låsesystem, som har været beskrevet indtil nu, er blot en type låsesystem. Der findes også elektroniske låsesystemer, hvor dette kan bestå af chippe, kort eller en anden form for nøgle, som låser systemet op. Her er der igen tale om, at systemet programmeres til kun at fungere med de pågældende nøgler, hvorfor den høje sikkerhed opretholdes.

 

Derfor er låsesystemer en god sikring for dig

Uanset om du er boligejer, virksomhedsejer eller noget helt tredje, så er et låsesystem en uundværlig ting, og en rigtig god investering samt sikring for dig, hvis du ønsker at aflåse noget. Ofte består en bygning af flere låsesystemer, et system til hoveddørene samt et eller flere systemer til dørene indenfor bygningens mure. Er der her tale om elektroniske systemer, så kan disse ofte ”snakke sammen”, hvorfor man ikke skal have forskellige nøgler. Ved et mekanisk system hører det dog til sjældenhederne, at man ikke skal bruge flere nøgler, når der skelnes mellem låsesystemer inde og ude.

Et låsesystem findes overalt, lige fra din cykel, bil, selv din mobiltelefon og til ens bolig, virksomhed eller anden form for personlig ejendom. Systemet tjener det samme formål; at give dig en større sikkerhed omkring ejendommen og være specifik med, hvem der skal have adgang til denne. Derfor er et låsesystem en god sikring samt investering for dig, uanset om du henvender dig som boligejer, virksomhedsejer eller i en helt tredje interesse.

Top