Indbrud

Indbrud - Hvad nu?

Indbrud - Hvad nu? - Artikel Banner

Oprettet af: Stefani G.

01-02-2016

Hvad gør du, hvis du har haft indbrud?

Ved et indbrud mister du ikke kun materielle ting, men også minder, som ikke kan erstattes igennem forsikringen. Et indbrud påvirker ofte husets beboere, da det er yderst grænseoverskridende at tænke på, at en tyv har endevendt deres hjem.

For at komme tilbage på sporet efter et indbrud, er der derfor en række tiltag, som du bør gennemføre i den efterfølgende periode. Disse vedrører både det materielle såvel som det mentale.

 

Kontakt forsikringsselskabet

Det gælder om at få dit hjem til at føles som et hjem igen, og derfor er det nødvendigt fra start at få de materielle genstande på plads igen. Det er først og fremmest din ret, fordi du har en indboforsikring, men den psykologiske effekt af at have alt på plads igen kan ikke undervurderes. Derfor er dette et vigtigt skridt på vejen mod at gendanne følelsen af ’hjem’ igen.

 

Tal om indbruddet

Mange skænker det ikke en tanke, før de oplever det selv, men at vide der har været folk inde og rode i dine personlige sager, kan ramme psyken hårdt og påvirke din hverdag. Har du derfor behov for at tale om dine tanker og oplevelse af episoden, skal du ikke holde dig tilbage. Venner og familie har ofte stor forståelse for din situation, men der findes også psykologhjælp, skulle det slå ekstra slemt til. Nogle ser flytning som den eneste løsning efter et indbrud, men det er vigtigt at minde sig selv om, at tyven ikke specifikt går efter dig og den affektionsværdi, som dine genstande måske har.

 

Optimer låse og vinduer

Ved at optimere låse og vinduer afværger du i mange tilfælde indbrud. Skal tyven bruge lang tid på at bryde ind eller larme – f.eks. ved at smadre et vindue, risikerer han i højere grad at blive opdaget. Tyven vil helst arbejde ugeneret og uset og forsøger kun at komme ind i få minutter før han opgiver.

Ydermere kan du fjerne afskærmninger ved indgange og vinduer ved at beskære buske og hække, og tjekke at du kan se indgangene fra nabohuset og fra vejen. Jo mere åbnet og tilgængeligt udsynet til vinduer og døre er, jo mere udsatte bliver tyvene, hvis de prøver at bryde ind.

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top