Indbrud

Sådan undgår du indbrud på din båd

Sådan undgår du indbrud på din båd  - Artikel Banner

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler

Der er i virkeligheden ikke meget, der er skønnere end en tur på vandet i en helt særlig båd, der kan bære dig til ukendte egne af det smukke hav omkring Danmark. Det er en helt særlig måde at opleve verden og den rene natur på, og her kan man dyrke alt fra lystfiskeri til euforien ved at få lidt vind i håret. Det kan dog også være en dyr fornøjelse at være ejer af en mindre eller større fritidsbåd, og hvis man gerne vil sikre sin investering, gør man klogt i at kigge på tiltag, der kan være med til at indbrudssikre dit hjem på vandet. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvordan du undgår indbrud på din fritidsbåd, så den lægger sikkert til kaj, mens du er hjemme.  

 

Bådtyve er særligt på spil udenfor højsæsonen

Når det kommer til tyveri- og indbrudssikring af din båd, er det en helårsindsats. Desværre oplever man et stigende antal af bådtyverier landet over, da bådtyve bliver klogere, mere organiserede og mere snarrådige, som årene går. Bådtyveri kan ske for selv den mest erfarne bådejer, og man skal derfor være obs på hele tiden at forny sine tiltag i takt med, at teknologien bag bådsikring bliver bedre og bedre. Bådtyveri og indbrud på både forekommer oftest udenfor højsæsonen, hvor tyvene er klar over, at det er langt de færreste, der faktisk befinder sig på eller udnytter sin båd i denne periode. Her bliver det også mørkere tidligere, hvilket gør det nemmere for tyven at igangsætte en større aktion. Vær derfor særligt opmærksom på at tjekke op på din båd i denne periode.

 

Hav en fast rutine for tømning, aflåsning og igangsætning af alarm  

Et af de bedste råd mod indbrud på din båd er, at du har et fast sæt regler og en fast rutine for, hvad der skal ske, inden du forlader din båd.  Dertil er det mindst lige så vigtigt, at denne rutine inkluderer at igangsætte en alarm, som det altså er absolut nødvendigt at have installeret i forbindelse med tyveri- og indbrudssikring. Der findes forskellige alarmtyper, men det anbefales, at du har en alarm, der både går af, hvis nogen forsøger at komme ind i båden, eller hvis de forsøger at ødelægge den. Da man sjældent bor lige op og ned ad sin båd, er det en god idé at investere i en alarm, der automatisk kontakter dig og/eller politiet, når den går i gang. Husk dertil også at få et mærkat eller klistermærke, der lader bådtyve vide, at du har en alarm. Sidst men ikke mindst må du have en fast rutine for, hvordan du forlader båden: Fjern altid alle ejendele af værdi - det gælder både veste og eventuelt møbler. Hvis du har en påhængsmotor, bør du også tage den med hjem, når du forlader båden. Så er du rimelig godt garanteret, at ingen vil stikke af med den.

 

Andre artikler
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Sådan undgår din virksomhed hacking

Når man har fået sin digitale forretning på benene Det er en…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top