Låsesystemer

Hvilken cykellås er den rigtige for dig?

Hvilken cykellås er den rigtige for dig? - Artikel Banner

Oprettet af: Anders K.

03-09-2015

Derfor skal du være opmærksom på valg af cykellås

Cykeltyve er ofte meget snu. De er organiserede og målrettede, når først de har udset deres mål. De fleste cykeltyve kan dog skræmmes væk med stærke, robuste cykellåse. Med dyrere cykler er det formentlig altid mest optimalt at benytte sig af låse med høj sikkerhed – selvom det kan være besværligt, hvis der altid skal være plads til dem i tasken, mens man sidder på cyklen.

 

Mange forskellige typer af cykellåse

Du finder et stort udvalg af cykellåse ved mange forhandlere. Derfor kan det både være svært og uoverskueligt at vælge den rigtige løsning, når du ønsker at opretholde sikkerheden på din cykel. Det er ofte en god idé at gøre sig nogle overvejelser om, hvor stor sikkerheden skal være samt hvor meget besvær, der skal forbindes med at låse cyklen.

 

Prøv de forskellige låse ved din cykelforhandler

Den bedste løsning er at prøve sig frem med de mange forskellige typer af cykellåse.

  • De fastmonterede cykellåse er placeret på cyklens baghjul. Låsen kan både findes som ringlås, hvor den låses med en nøgle – eller den kan skaffes med en kliklås, hvor nøglen ikke behøves. Den fastmonterede cykellås er meget brugervenlig og dermed nem at betjene. Cykeltyvene skal dog ikke være meget organiserede, hvis de vil slippe af sted med cyklen. Cyklen kan snildt løftes ind i en varevogn eller lignende, hvis ikke der er opmærksomme mennesker omkring stedet. Låsen kan være egnet til dig som har cyklen stående i en cykelkælder eller garage og som sjældent lader cyklen stå ude.

 

  • Wirelåse og kædelåse føres begge via cyklens stel sammen med en anden genstand. Da cyklen her er fastlåst til en anden genstand, er den vanskelig at stjæle for cykeltyven. Dog tager det længere tid at låse cyklen op, end det er tilfældet med den fastmonterede cykellås, og du skal altid have plads til låsen i tasken, når du bruger cyklen.

 

 

  • Foldelåsen består af store stykker af metal. Foldelåsen låses ved at folde modellen sammen som en tommelstok. Låsen føres ligesom wire- og cykellåse sammen med en genstand via cyklens stel. Låsen er meget svær at bryde op. Foldelåsen er forholdsvis lille og sikrer et højt sikkerhedsniveau. Dog er denne type lås ikke altid helt handy, og den er dyrere end mange låsealternativer.
  • Bøjlelåsen er formet som et ’U’ og er bestående af en tyk metalbøjle. Den låses fast til en anden genstand via cyklen, og professionelt udstyr kræves for at bryde den op. Låsen er meget sikker og en udfordring for selv de mest organiserede cykeltyve. Dog kan den være besværlig at slæbe rundt på.

 

Det handler om at føle sig sikker

Føl dig sikker med dit valg af cykellås – det giver mere overskud i hverdagen, når man slipper for bekymringerne om, hvorvidt cyklen er stjålet endnu engang.

Andre artikler
Alt hvad du skal vide om biometrisk adgangskontrol

Hvad er biometrisk adgangskontrol? Biometrisk adgangskontrol…

Fordele ved en smart dørlås

Hvorfor bør du vælge en smart dørlås? Også sikkerheds- og lå…

Gør livet surt for biltyven med en startspærre

Det er næsten imponerende, at biltyverier er så omfattende, …

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top