Låsesystemer

Skift låsekassen

Skift låsekassen - Artikel Banner

Opdater de gamle låsekasser før det er for sent

Gode låse er en af de nemmeste måder et sikre sig imod indbrud, men ved du egentlig, hvor gode dine låse er? Selvom mange har valgt at skifte til sikrere låse, er en af de mest udbredte låse stadig den mest usikre. Her kan du læse mere om, hvordan du sikrer dig imod indbrud.

 

Den mest almindelige lås er den mest usikre

Et af de mest normale låsesystemer i dag, er et 5-stifts låsesystem. Det blev udviklet i 1930’erne og anbefales egentlig ikke til andet end postkasser. Sikkerheden er lav, eftersom en bankenøgle passer lige ind i den 5-stiftede låsekasse. En bankenøgle er en standardnøgle, som er filet ned så den passer ind i alle 5-stiftede låsekasser. Det betyder, at det ikke længere er nok med 5 stifter, da indbrudstyvene alt for let kan bryde dem op.

Godt nok er mange af disse gamle låsesystemer stadig installeret i danske hjem. Men der er også mange, der har fået skiftet deres låse ud med nyere låsesystemer. Desværre kan det ofte ikke give andet, end falsk tryghed, eftersom folk, der skiftede låse for mere end 12-15 år siden, formegentlig stadig har et sikkerhedsproblem, uden at vide det. 12-15 år gamle nøgler og låse er nemlig ikke patenterede mere, hvilket gør det muligt at få fremstillet en kopi, hvis du er i besiddelse af originalen. Hvis du er i tvivl om dit nuværende låsesystem er sikkert, kan du med fordel få det tjekket af en låsesmed.

 

Gør din arbejdsplads sikker

Eftersom det bliver nemmere og nemmere at bryde låse op, anbefales det, at man skifter låsesystem til noget, som er væsentligt sværere at bryde op. Der findes en række forskellige løsninger, både med og uden nøgle, som har forskellige egenskaber. Nogle er mere velegnede til erhverv, og andre er mere velegnede til private.

Hvad man skal vælge, når man skal have udskiftet sine låsesystemer, er individuelt, eftersom ingen har de samme behov. Nogle har brug for mange enheder eller smarte nøglekort, og andre har bare brug for den mest enkle løsning. Er man erhvervsdrivende, kan det være en god ide at have et system, som man kan udvide på den ene eller den anden måde, men er man privat, vil man som oftest bare have den mest praktiske løsning. Herunder kan du læse lidt mere om to forskellige anbefalelsesværdige låsetyper.

 

Nye låse er bare smartere

Traditionelle låse med nøgler hedder mekaniske låse. De mest normale låse i denne kategori er 5-stiftssystemerne. Der findes dog mange andre mekaniske låse, som er væsentligt sikrere, uden at man skal gå på kompromis med brugervenligheden: Til yderdøre anbefales de godkendte rigellåse, som er almindelige nøglelåse med stor sikkerhed. De er certificerede i henhold til blandt andet SS 3522-standarden, og er dermed også godkendt af forsikringsselskaberne.

 

Få mere ud af dit låsesystem

Elektroniske låse er den smarteste løsning, hvis man for eksempel har mange medarbejdere, som kommer og går på mange tidspunkter af døgnet, og hvis der er stor udskiftning i de medarbejderstaben. En af grundende til dette er, at låsene, som typisk betjenes med nøglekort eller nøglebrik, kan genkende de forskellige nøgler. Derfor kan man kontrollere adgangen i bygningerne, og det er muligt at monitorere, trafikken ved de forskellige indgange. Man aktiverer og deaktiverer desuden som oftest nøglerne via software, hvilket betyder, at for eksempel afskedigede medarbejdere kan blive nægtet adgang uden nøglen bliver indleveret. I og med, at elektroniske låse ikke har traditionelle blottede låsekasser, er de væsentligt sværere at bryde op for en indbrudstyv, da det hverken nytter med bankenøgle eller normal udboring af lås. Ud over at have smart nøglehåndtering, har de elektroniske låse den fordel, at man let kan tilføje flere enheder til systemet. På denne måde er det ikke alene en sikker løsning, at have et nyere system, men det er også en intelligent måde, at håndteret sine nøgler på.

 

Andre artikler
Alt hvad du skal vide om biometrisk adgangskontrol

Hvad er biometrisk adgangskontrol? Biometrisk adgangskontrol…

Fordele ved en smart dørlås

Hvorfor bør du vælge en smart dørlås? Også sikkerheds- og lå…

Gør livet surt for biltyven med en startspærre

Det er næsten imponerende, at biltyverier er så omfattende, …

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top