Låsesystemer

Hvilket låsesystem skal du vælge?

Hvilket låsesystem skal du vælge? - Artikel Banner

Oprettet af: Anders K.

11-11-2015

Hvilke låsetyper findes der?

Hvad end det er til hjemmet, virksomheden, bilen eller cyklen, findes der et utal af forskellige låsetyper, der alle egner sig til bestemte forhold. Til hjemmet er det ofte den klassiske mekanisk låsetype, mens erhvervsområder har større elektroniske låsesystemer. Til bilen kan du også få den efterhånden antikke mekaniske lås, men den bliver dog for det meste trumfet af den nyere og sikrere elektroniske løsning. Til cyklen findes der både kædelås, bøjlelås og ringlås alt efter, hvor svært du ønsker at gøre det for tyven.

 

Erhverv og privat

Til større erhvervslokaler, hvor de ansatte selv skal have muligheden for at låse sig ind, bliver det hurtigt nødvendigt med et elektronisk låsesystem, fordi du herved kan ak- og deaktivere nøglekort, som du ønsker det. Når flere mennesker er i besiddelse af en sådan elektronisk nøgle, vil der også gå flere nøgler tabt. Ved tab af mekaniske nøgler, skal du omlægge hele låsesystemet, og derfor bliver det elektronisk system ofte det billigste i længden. Til et hjem eller mindre erhverv er det oftest ikke nødvendigt med et elektronisk system, da det sjældent kan betale sig.

 

Børnelås i bilen

Til bilen har du også mulighed for valget mellem et mekanisk og elektronisk låsesystem. Den mekaniske nøgle hænger for det meste sammen med den elektroniske, og derved kan du selv frit vælge. Biler kan desuden også byde på en ekstra forsikring i form af børnesikrede døre, der sikrer, at børnene ikke ved en uheldig bevægelse skulle komme til at åbne døren under kørsel. At de føler sig trygge vil gøre dig tryg.

 

De mange varianter af cykellåse

Til cyklen findes der en længere række af låse, og den mest populære er ringlåsen, fordi det som regel er den, der følger med cyklen. Det er den sværeste at få op, men hører også til den dyre ende. Kabellåse og kædelåse er også populære, fordi de er relativt billigere. Cyklens lås har dog sjældent betydning for, hvorvidt den udsættes for tyveri, fordi tyvene alligevel sjældent fjerner låsen fra stedet, men derimod tager hele cyklen med for så at ordne låsen senere. Derfor er den bedste sikring mod cykeltyveri, at sætte den i et aflåst kælderrum eller cykelskur. 

Andre artikler
Alt hvad du skal vide om biometrisk adgangskontrol

Hvad er biometrisk adgangskontrol? Biometrisk adgangskontrol…

Fordele ved en smart dørlås

Hvorfor bør du vælge en smart dørlås? Også sikkerheds- og lå…

Gør livet surt for biltyven med en startspærre

Det er næsten imponerende, at biltyverier er så omfattende, …

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top