Låsesystemer

Sådan undgår du cykeltyveri

Sådan undgår du cykeltyveri - Artikel Banner

Oprettet af: Carsten B.

25-10-2017

Vi elsker at cykle i Danmark

 

Vi er det næstmest cykelende land i verden med over 80 % af hele befolkningen, der er cyklister. Vi er således kun overgået af Holland, der taget førstepladsen for flest cykler per indbygger. Der findes over 4,5 millioner cykler i Danmark, og vi køber, sælger og bytter ihærdigt billige som dyre cykler året rundt. Derfor er det ingen overraskelse, at cykeltyveri desværre også er udbredt i Danmark. I 2016 alene er der ifølge Danmarks Statistik blevet anmeldt 52.465 cykeltyverier i Danmark. Det svarer til at der dagligt bliver anmeldt mere end 143 cykeltyverier i Danmark. Derfor er det vigtigt at tage sine forbehold, så man ikke ender i den kedelige statistik.

 

Undgå cykeltyveri med to låse

 

Det første du skal gøre er naturligvis at have din cykel låst – er gerne med to låse. Det lyder måske som en omstændig omgang at have to cykellåse, men det kan desværre være nødvendigt, hvis du vil holde din cykel fra at blive stjålet. Den ene primære lås er på de fleste cykler monteret på baghjulet, som grangiveligt at er god idé at have. Dette er desværre i mange tilfælde ikke nok, da cykeltyve ofte sjæler cykler i bil eller varevogn, for derefter at klippe låsen over. Derfor kan en kædelås være en god mulighed for at forhindre netop dette. Hvis du, udover din baghjulslås, låser din cykel til et fast objekt så som en gadelampe eller et cykelstativ, så kan cykeltyvene ikke snuppe hele din cykel.

 

Læs her hvordan du vælger den rigtige cykellås

 

Gør din cykel unik og undgå at den bliver stjålet

 

At have to cykellåse forhindrer i høj grad, at din cykel bliver stjålet, da det gør cykeltyvens liv meget besværligt. Det kan dog være irriterende at bære rundt på en ekstra lås, specielt hvis man er på farten og ofte låser sin cykel op og i. Derfor kan man med fordel gøre sin cykel mindre attraktiv for en potentiel cykeltyv. Hvis du har en ny cykel, er din cykel i særlig fare. Derfor kan du med for eksempel nogle klistermærker, din navn eller andet personligt udstyr, gøre din cykel ”mere brugt” og unik. Tyvene er mest interesseret i den almindelige cykel uden særlige kendetegn, så den hurtigt kan sælges videre. Derfor er det en god idé at udseendet på din cykel er personligt, unikt og ”brugt”, så den ikke er appellerende for tyven.

 

Hvad gør jeg hvis min cykel bliver stjålet?

 

Hvis din cykel bliver stjålet, så skal du foretage din to ting. Først og fremmest skal du anmelde cykeltyveriet til politiet. Dette gøres via borger.dk, hvor der er vigtigt, at du har cyklens stelnummer klar. Husk derfor altid at have fysisk eller digital mappe med sådanne oplysninger – det gavner både dig selv og politiet. Det andet du skal gøre er, at anmelde cykeltyveriet til din forsikring, som selv har adgang til registret over stjålne cykler.

 

Læs mere her om, hvad du gør hvis du har haft indbrud

 

 

Henvisninger:

Top 10 cykellande

Danmarks Statistik

 

Andre artikler
Fordele ved en smart dørlås

Hvorfor bør du vælge en smart dørlås? Også sikkerheds- og lå…

Gør livet surt for biltyven med en startspærre

Det er næsten imponerende, at biltyverier er så omfattende, …

Sikkerhed med nøgleskabe

Nøgleskab til virksomheden Vi kender alle til ikke at kunne …

Seneste indlæg
Sådan skaber du et sikkert boligsalg

Skab tryghed om dit boligsalg Når det er tid til at sætte en…

Sådan passer du på dig selv på nettet

Sociale medier har skabt mindre tryghed for alle I løbet af …

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Alternate Text
Top