Låsesystemer

Gør livet surt for biltyven med en startspærre

Gør livet surt for biltyven med en startspærre - Artikel Banner

Oprettet af: Jacob Knudsen Alnor

25-03-2021

Det er næsten imponerende, at biltyverier er så omfattende, givet at biler har den størrelse de nu en gang har. Ikke desto mindre sker der desværre 2.000-3.000 biltyverier om året, og oftest er det de ældre biler som bliver mål for disse tyverier. Sikkerheden i disse er ganske enkelt ringere end i nyere biler, og de bliver derfor ofte målet for biltyvene.

I Danmark er det oftest VW’er som bliver stjålet, men andre mærker som de luksuriøse BMW og Audi er også ofte at finde på tyvenes liste. For at være med til at mindske risikoen for tyveri af sin egen bil, bør man derfor sikre sig, at man har sikkerheden på plads.

Startspærren: kommunikation mellem bil og nøgle

En startspærre er et stykke avanceret teknologi, som du ikke nødvendigvis var klar over eksisterede. I bilnøgler, især de nyere, sidder der en transponder med en bestemt kode. Denne transponder er designet til at kommunikere med startspærren i din bil, som dermed godkender, at det er den rigtige nøgle der skal til at låse bilen op og starte den. Hvis startspærren ikke “får” koden fra nøglen, vil nøglen ikke virke.

En startspærre er din tyverisikring

En startspærre er en effektiv sikring mod tyveri, fordi den gør det svært at lave en funktionel kopi af bilnøglen. Selv hvis tyven formår at lave en visuel identisk kopi af nøglen, skal tyven også kende til koden inde i nøglen - ellers vil kopien ikke kunne kommunikere med startspærren.

Ældre biler har ikke nødvendigvis en startspærre installeret som udgangspunkt, men det er faktisk et lovkrav i Danmark, at ens bil har det. Det er derfor vigtigt, at du tjekker op på, om din bil indeholder startspærre.

 

Andre artikler
Alt hvad du skal vide om biometrisk adgangskontrol

Hvad er biometrisk adgangskontrol? Biometrisk adgangskontrol…

Fordele ved en smart dørlås

Hvorfor bør du vælge en smart dørlås? Også sikkerheds- og lå…

Sikkerhed med nøgleskabe

Nøgleskab til virksomheden Vi kender alle til ikke at kunne …

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top