Låsesystemer

Gør livet surt for biltyven med en startspærre

Gør livet surt for biltyven med en startspærre - Artikel Banner

Oprettet af: Jacob Knudsen Alnor

25-03-2021

Det er næsten imponerende, at biltyverier er så omfattende, givet at biler har den størrelse de nu en gang har. Ikke desto mindre sker der desværre 2.000-3.000 biltyverier om året, og oftest er det de ældre biler som bliver mål for disse tyverier. Sikkerheden i disse er ganske enkelt ringere end i nyere biler, og de bliver derfor ofte målet for biltyvene.

I Danmark er det oftest VW’er som bliver stjålet, men andre mærker som de luksuriøse BMW og Audi er også ofte at finde på tyvenes liste. For at være med til at mindske risikoen for tyveri af sin egen bil, bør man derfor sikre sig, at man har sikkerheden på plads.

Startspærren: kommunikation mellem bil og nøgle

En startspærre er et stykke avanceret teknologi, som du ikke nødvendigvis var klar over eksisterede. I bilnøgler, især de nyere, sidder der en transponder med en bestemt kode. Denne transponder er designet til at kommunikere med startspærren i din bil, som dermed godkender, at det er den rigtige nøgle der skal til at låse bilen op og starte den. Hvis startspærren ikke “får” koden fra nøglen, vil nøglen ikke virke.

En startspærre er din tyverisikring

En startspærre er en effektiv sikring mod tyveri, fordi den gør det svært at lave en funktionel kopi af bilnøglen. Selv hvis tyven formår at lave en visuel identisk kopi af nøglen, skal tyven også kende til koden inde i nøglen - ellers vil kopien ikke kunne kommunikere med startspærren.

Ældre biler har ikke nødvendigvis en startspærre installeret som udgangspunkt, men det er faktisk et lovkrav i Danmark, at ens bil har det. Det er derfor vigtigt, at du tjekker op på, om din bil indeholder startspærre.

 

Andre artikler
Fordele ved en smart dørlås

Hvorfor bør du vælge en smart dørlås? Også sikkerheds- og lå…

Sikkerhed med nøgleskabe

Nøgleskab til virksomheden Vi kender alle til ikke at kunne …

Opdater jeres sikkerhed

Sikring af beboere Har du selv oplevet indbrud i dit hjem fo…

Seneste indlæg
Sådan skaber du et sikkert boligsalg

Skab tryghed om dit boligsalg Når det er tid til at sætte en…

Sådan passer du på dig selv på nettet

Sociale medier har skabt mindre tryghed for alle I løbet af …

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Alternate Text
Top