Låsesystemer

Så ofte burde du egentlig skifte dine låse!

Så ofte burde du egentlig skifte dine låse! - Artikel Banner

Oprettet af: Katrine D.

28-10-2015

Hvornår bør du udskifte dine låse?

Dine låse holder ikke for evigt, og selvom du i tidernes morgen købte den bedste lås på markedet, er der en god chance for, at både nyere teknologi og rust har gjort din lås mindre sikker. Som hovedregel er det en god idé at udskifte din lås efter 10 år, fordi selvom du umiddelbart ikke kan mærke nogle defekter, når du sætter nøglen i, kan mange års slid og rust påvirke den indre mekaniske funktion til det værre. Vær derfor på den sikre side og udskift den i god tid, så du slipper for ikke at kunne låse dig ind en dag.

 

Høj dirkesikkerhed forsikrer dit hjem

Når du skal have ny lås, kan du med fordel vælge en lås, der har en høj dirkesikkerhed. Som udgangspunkt kan du selv vælge, hvilke låse du ønsker at benytte til dit hjem, men nogle forsikringsselskaber har regler angående dette. Dørene skal i aflåst form ikke være muligt at trænge igennem, hvis tyven rykker lidt i håndtaget eller piller lidt ved låsen. Forsikringsselskabet ønsker ikke at forsikre dig, hvis tyven har mulighed for at vade lige ind.

 

Udskift låsen i god tid

Som nævnt skal låsen udskiftes en gang hver tiende år, men hvis den er slidt eller fyldt med rust, kan det være nødvendigt at gøre det før. Jo mere slid og rust, jo svagere bliver låsen, og hvis du i er tvivl om, hvorvidt låsen er tilstrækkeligt slidt, kan du altså forhøre dig hos en låsesmed, som så vil komme med en vurdering og anbefaling til dig.

 

Elektroniske låse holder længere

Mekaniske låse og nøgler udsættes for slid og rust og vil derfor på et tidspunkt kræve udskift. Elektroniske låse bliver dog ikke påvirket af dette, og så længe teknologien er sikker, er dette den bedste løsning. Ulempen er dog, at elektroniske låse er en del dyrere, men hvis der en tendens til, at hjemmets nøgler mistes, kan du alligevel ende med at spare penge i længden med denne løsning. Dette egner sig især til større erhverv, hvor der oftest er mange nøglebærere.

Andre artikler
Fordele ved en smart dørlås

Hvorfor bør du vælge en smart dørlås? Også sikkerheds- og lå…

Gør livet surt for biltyven med en startspærre

Det er næsten imponerende, at biltyverier er så omfattende, …

Sikkerhed med nøgleskabe

Nøgleskab til virksomheden Vi kender alle til ikke at kunne …

Seneste indlæg
Sådan undgår du indbrud på din båd

Beskyt din fritidsbåd, når du ikke sejler Der er i virkeligh…

Sådan undgår din virksomhed hacking

Når man har fået sin digitale forretning på benene Det er en…

Få hund i hjemmet og undgå indbrud

Få hund i hjemmet og slå to fluer med et smæk Der er ikke no…

Alternate Text
Top