Låsesystemer

DNA-mærkning kan være den nye vej til et sikrere hjem

DNA-mærkning kan være den nye vej til et sikrere hjem - Artikel Banner

Oprettet af: Katrine D.

29-09-2015

Beskyt dine værdigenstande!

Danmark er et af de lande i EU, hvor der begås flest indbrud. Det er nemt for tyvene at komme ind i de danske boliger og slippe af sted med værdifulde genstande, som de kan sælge videre. Tyvene kan være snu og organiserede – og de tøver ikke med at smutte af sted med det eller de produkter, de har planlagt i forbindelse med indbruddet. Ny teknologi kan dog i højere grad sætte en stopper for dette.

 

Undgå tyveri med helt ny teknologi

Med den helt nye teknologi omhandlende DNA-mærkning, knytter du indbrudstyven til præcis dit hjem. DNA-mærkning er et nyt, højteknologisk mærkningssystem, hvor en syntetisk væske påføres på de værdigenstande, hvor man ønsker den maksimale sikkerhed. Den syntetiske væske indeholder en bestemt kode for ejeren af de pågældende ejendele – derfor er alle DNA-mærkede produkter knyttet til det samme DNA. Den unikke DNA-kode kan findes med et mikroskop. DNA-væsken kan smøres på smykker, telefoner, computere eller andre værdigenstande. Det er ikke muligt at se den usynlige DNA-væske med det blotte øje, men den kan ses under ultraviolet lys.

 

Derfor ved tyvene, de bør holde sig væk

Benyttelsen af DNA-mærkning gør det mindre interessant for tyve at løbe af sted med værdigenstandene. De får svært ved at sælge ting videre, som de ved er DNA-mærket. Dette skyldes først og fremmest, at politiet nemt kan finde frem til den rette ejermand.

 

Gør tyvene opmærksomme på DNA-mærkningen!

Hos Herning Pengeskabsfabrik ved de, at DNA mærkning holder tyvene væk:

"Tyve vil for det meste undgå hjem med advarselsskilte. Vises det, at ejendelene er DNA-mærket, vil tyvene formentlig holde sig væk. Når du køber den syntetiske DNA-væske, modtager du sikringsmærker, som kan klistres på vinduer, døre eller direkte på den eller de genstande, du ønsker at sikre mod tyveri. Mærkningen spiller en stor rolle for sikringen af værdigenstande. Den er det eneste, der ’skræmmer’ tyven væk, da væsken ikke kan ses."

Undersøgelser understøtter påstanden: "Man har både i Sverige og Danmark lavet undersøgelser, som viser, at indbrud i hjem, som er DNA mærket, er faldet med 40% i forhold til forrige år." 

 

Politiet ved, du er ejeren

Den syntetiske væske har du mulighed for at registrere i en international database. Dermed er DNA-væskens kode knyttet til præcis dig, hvilket du får gavn af, når politiet finder de værdigenstande, der matcher din DNA-væske.

 

Sponsoreret indlæg.

Andre artikler
Sikkerhed med nøgleskabe

Nøgleskab til virksomheden Vi kender alle til ikke at kunne …

Opdater jeres sikkerhed

Sikring af beboere Har du selv oplevet indbrud i dit hjem fo…

Sådan bekæmpes indbrudstyven rotten

Sådan bekæmper du rotteproblemet effektiv – Husets hyppige i…

Seneste indlæg
Du kan undgå biltyveri med startspærrer

Undgå biltyveri med startspærre Selvom biltyverier i Danmark…

Undgå tyveri - sikker transport af dit pengeskab

Flytning af pengeskabe Pengeskabe er tunge og har forskellig…

6 gode råd til at tyvesikre din bolig

Færre indbrud under corona-pandemien Man siger, at intet er …

Alternate Text
Top