Alarm

Undgå tyveri i sommerhuset

Undgå tyveri i sommerhuset - Artikel Banner

Oprettet af: Lea Juel

19-05-2016

Du er klar til at slappe af en hel weekend i sommerhuset – men tyven kom dig i forkøbet!

Sommerhuse er altid et oplagt sted for indbrudstyve at begå deres ugerninger, fordi husene i mange tilfælde ligger langt væk fra hinanden, er afskærmet af skov og klitter og er ubeboede i mange af årets måneder. I 2015 blev der begået 4439 indbrud i sommer- og fritidshuse, og der er som regel to måder, at dette sker på; enten midt i sæsonen, mens man er nede på stranden, hvor ens medbragte værdier er nemt tilgængelige, eller uden for sæson, hvor der ingen mennesker er til at forstyrre indgrebet.

 

Efterlad ikke ting af værdi

Tyve gider ikke have sofapuder, sengelinned og komfurer. Det er naturligvis træls at skulle transportere et TV hver eneste gang, du skal i sommerhus, men jo flere ting af værdi, der efterlades, jo større er chancen for, at tyvene ser sit snit til at bryde ind. Om ikke andet bør du i hvert fald sørge for, at værdifulde ting er gemt væk steder, der ikke kan ses udefra.

 

Forsøg ikke at skjule noget

Træk gardinerne fra og lad skabene stå åbne. På den måde vil tyvene se, at der ikke er noget at komme efter. De vil højst sandsynligt droppe idéen, fordi det ikke er værd at løbe risikoen for madrasser, stole og køkkeninteriør, der er tungt og svært at håndtere. Trækker du derimod gardinerne for, tiltrækker det tyvenes interesse. De bliver nysgerrige på, hvad af værdi der kan gemme sig bag gardinerne, og når de først er inde via denne nysgerrighed, tager de alt af værdi.

 

Installer en alarm

En alarm er i mange tilfælde det suverænt mest effektive middel mod indbrudstyve. Selvom du måske ikke vil betale for en alarm, kan det være en god idé at sætte et alarm klistermærke på huset, selvom der slet ikke er et. Tyvene vil tænke sig om en ekstra gang, fordi de skal arbejde hurtigere og mere stresset, desuden ved de ikke, hvornår politiet eller naboerne har tænkt sig at dukke op.

 

Andre artikler
Er du ordentligt tyverisikret?

Tyverisikring til hjemmet og virksomheden Tyverisikring af e…

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Tyverisikring af bolig

Hvordan du kan sikre din bolig mod tyveri Har du før oplevet…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top