Alarm

Skal man have en tyverialarm?

Skal man have en tyverialarm? - Artikel Banner

Hvorfor tyverialarm?

 

Det er anslået at man mindsker risikoen for indbrud med op til 70 %, hvis man altså har en tyverialarm – der virker. Sådan lyder tallene fra alarmselskaberne selv i hvert fald, hvor blandt andet Falck og G4S har opgivet disse tal. Alarmen skræmmer indbrudstyven væk, der helst vil undgå den stress og ballade, som medfølger et hus med alarm. Tak fra Danmarks Statistik viser, at omkring 1,27 % af danske hjem blev udsat for indbrud i 2016, hvor en anslået formindskelse af risikoen med en tyverialarm vil være 0,39 %.

En tyverialarm forhindrer ikke adgang til dit hus, men det mindsker dog risikoen for at indbrudstyven vil vælge netop dit hus. Idet en alarm stresser tyven, så begrænser det også hærværket og tyveriets omfang, da tyven vil skynde sig at komme ud.

 

Hvor dyrt er det?

 

Priserne på tyverialarmer varierer meget, og det hænger ofte sammen med den kvalitet og service, som man får med i prisen. Man kan enten vælge med eller uden abonnement. Hvis man vælger abonnement kan man yderligere vælger med eller uden vagt, og prisen afhænger naturligvis derefter.

Man kan købe en komplet alarmpakke uden abonnement fra 1500kr. og op efter. Ulempen ved ikke at have abonnement er selvfølgeligt, at der ikke er tilknyttet et alarmselskab eller en vagt. Her skal man punge lidt mere ud, hvor priserne starter på omkring 100kr./md. uden vagt og omkring 280kr./md. inklusiv vagtservice. 

 

Er det prisen værd?

 

Hvis du tidligere har været udsat for indbrud, og du samtidigt bor i et område med høj risiko for indbrud, så er det værd at overveje en af de dyrere løsninger med eksempelvis en tilknyttet vagt. Det er dyrt, men du kommer med høj sandsynlighed til at forhindre fremtidige indbrud, da indbrudstyven ikke er interesseret i at blive opdaget eller fanget. En tyverialarm er ingen komplet garanti for at undgå indbrud. Omkring 1 % oplever stadig indbrud på trods af et alarmsystem. Først og fremmest skal man sørge for at sikre sin bolig mekanisk – altså have gode døre og vinduer som tyven ikke nemt kan komme ind ad. Dernæst er nabohjælpen et vigtigt redskab for at holde indbrudstyven væk. Hvis du føler en større tryghed ved et alarmsystem og du har i et højrisikoområde, så er det uden tvivl en overvejelse værd.  

 

Hvis du er i tvivl om alarmsystem er det rigtige for dig, så kontakt en ekspert i låsesystemer og låseservice

 

Læs hvordan nabohjælp kan være en fordel her

Andre artikler
Er du ordentligt tyverisikret?

Tyverisikring til hjemmet og virksomheden Tyverisikring af e…

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Tyverisikring af bolig

Hvordan du kan sikre din bolig mod tyveri Har du før oplevet…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top