Alarm

Sådan kan overvågning hjælpe dig

Sådan kan overvågning hjælpe dig - Artikel Banner

Oprettet af: Anders K.

09-04-2016

Installer et overvågningssystem

Et professionelt overvågningssystem er effektivt i kampen mod indbrudstyvene. Installer gerne videoovervågning ved både hovedøren, husets bagside eller ved en eventuel terrassedør eller havedør. Dermed er du sikret gode billeder af tyven, ligegyldigt hvor han forsøger at bryde ind.

 

Sådan gør du:

  • Placer et passende antal kameraer omkring dit hus. For et typisk parcelhus vil 2-6 kameraer være dækkende. Husk at dække alle vinkler.
  • Opstil tilstrækkelig belysning – også om natten. Her kan nightvision-kameraer eventuelt anvendes.
  • Tilpas kameraernes linse til området. Valget af linse afhænger af, om du vil filme objekter tæt på – eller objekter, der er længere væk. Spørg din låsesmed om råd til, hvilken løsning der er den bedste til netop dit hjem.

 

Få et netværkskamera

Med et systemet af netværkskameraer er der mulighed for, at systemet trådløst kan uploade billeder til din e-mail via internettet. På den måde er du sikret altid at have adgang til billederne – også selvom din computer eller server bliver stjålet under indbruddet. Nogle alarmsystemer sender løbende opdaterede billeder til din email, så du hele tiden kan holde øje med, om der er ubudne gæster i nærheden af dit hjem.

 

Advar tyven

Ligegyldigt om du har videoovervågning eller ej, er det en god idé at advare tyven mod, at der er overvågning på din bopæl. Anskaf et klistermærke, du kan sætte i ruden på din dør – det vil i mange tilfælde skræmme tyven væk. Udform gerne skiltet på engelsk, så eventuelle udenlandske tyve også forstår din advarsel. Du har også mulighed for at sætte falske kameraer op, der blot har til formål at advare – uden egentlig at filme.

 

Vær opmærksom på reglerne

Når du vælger at opsætte et overvågningssystem, er det vigtigt at være opmærksom på reglerne på området. Der er i dag begrænsninger for, hvor du må opsætte overvågning og hvad du må anvende overvågningen til. Bor du eksempelvis i en ejerforening, skal du først indhente tilladelse fra politiet, inden kameraerne kan sættes op.

 

Forsøg chancen for opklaring

Videoovervågning er din hjælp mod opklaring af et indbrud. Med billeder eller film af tyvene er der større chance for, at de bliver fanget. Politiet har mulighed for at kigge på billederne og se, om de allerede kender den pågældende tyv. Det giver dig en bedre chance for at få din ejendele tilbage.

Andre artikler
Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Tyverisikring af bolig

Hvordan du kan sikre din bolig mod tyveri Har du før oplevet…

Installere dit alarmsystem

Hvilken alarm har du behov for? En alarm er en rigtig rar si…

Seneste indlæg
Sådan skaber du et sikkert boligsalg

Skab tryghed om dit boligsalg Når det er tid til at sætte en…

Sådan passer du på dig selv på nettet

Sociale medier har skabt mindre tryghed for alle I løbet af …

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Alternate Text
Top