Alarm

Er dit hjem udstyret med en røgalarm?

Er dit hjem udstyret med en røgalarm? - Artikel Banner

Oprettet af: Stefani G.

02-05-2016

Derfor skal du have en røgalarm

Hvert år er rigtig mange danske hjem udsat for brand. I mange af tilfældene har der ikke været en røgalarm installeret, hvilket har betydet, at man ikke har haft muligheden for at stoppe branden i god tid. Brande medfører i værste fald, at mennesker og dyr mister livet, så derfor bør røgalarmen være et fast inventar i boligen. Hvis ikke du selv er hjemme til at høre hyletonerne fra alarmen, er der stor sandsynlighed for, at naboerne kan høre den og hjælpe dig.

 

Sådan fungerer de

Røgalarmer registrerer røg i boligen inden en eventuel brand. Alarmen udsender en meget høj hyletone, som ikke kan undgås at høres. Hyletonen skal være høj, idet mange brande opstår om natten, hvor folk sover. Er huset ikke udstyret med en brandalarm, risikerer du at sove direkte ind i døden grundet kulilteforgifte, som er et resultat af den røg, der kommer fra branden. Hyletonen for røgalarmen gør det muligt for dig at stoppe en eventuel brand samt at bringe dig i sikkerhed, inden det er for sent.

 

Hvor skal de placeres?

Boligen sikres bedst muligt mod brand, hvis røgalarmerne placeres på loftet på alle etager. Røgalarmer er specielt vigtige at have omkring soveværelser, så man altid har muligheden for at slippe væk i tide, hvis branden skulle opstå. Du kan aldrig tilslutte for mange røgalarmer – dog skal du være forsigtig med at tilslutte dem omkring køkken, badeværelse, pejs eller brændeovn. Vanddamp og røg er nemlig medvirkende til at sætte alarmen i gang. Sørg altid for at læse leverandørens vejledning, inden røgalarmen tilsluttes. 

 

Husk at kontrollere dine røgalarmer

Røgalarmer kan fungere som en falsk tryghed i tilfælde af, at du ikke sørger for, de fungerer. Du bør derfor ofte kontrollere din røgalarm – gerne en gang om måneden. De fleste er udstyret med en testknap, som gerne skulle få røgalarmen til at hyle, når du trykker på den. Hyler den ikke, skal den formentlig udskiftes. Husk at rengøre røgalarmerne engang imellem, da skidt og støv kan sætte sig omkring detektoren og dermed gøre røgalarmen mindre følsom. 

Andre artikler
Dyrlægens svar på bedste vagthund

Bedste vagthund – Dyrlægens svar Hunden er som bekendt menne…

Tyven bliver ude, når alarmen går

Undgå indbrud med alarmsystem Selvom indbrudstallet har vær…

Sådan sikrer du din virksomhed

Virksomheder er indbrudstyvens slikbutik Virksomheder har al…

Seneste indlæg
Få omkodet din lås

Få omkodet din lås og vær sikret mod indbrudstyve Den helt s…

Dyrlægens svar på bedste vagthund

Bedste vagthund – Dyrlægens svar Hunden er som bekendt menne…

Benyt et vagtselskab fra lokalområdet

Sådan holder du indbrudstyve væk fra jeres virksomhed Når du…

Alternate Text
Top