Alarm

Sådan kan du forhindre et overfald

Sådan kan du forhindre et overfald - Artikel Banner

Oprettet af: Lise Hansen

02-04-2016

Føl dig sikker – også i nattelivet

Går du meget i affolkede områder samt på mørke stier eller parker, føler du dig måske ikke altid helt sikker og tryg. Det samme kan blandt andet være tilfældet under gåturen hjem efter en vild aften i nattelivet. Mange bekymrede mennesker vælger at investere i en overfaldsalarm for at få følelsen af at være i stand til at passe på sig selv. Der er ikke lavet undersøgelser og tests på effekten af alarmen, men den bidrager ofte til at skabe den tryghed, der får dig til at føle dig mere tilpas i hverdagen. Overfaldsalarmen kan eksempelvist også være velegnet til udekørende plejepersonale, der besøger psykisk syge i deres private hjem.

 

Sådan fungerer overfaldsalarmen

Ved blot et tryk på overfaldsalarmen skabes der en direkte kontakt til kontrolcentralen. De kan høre, hvad der foregår på stedet – og de kan tale med dig, hvis du ellers selv har muligheden for det. Overfaldsalarmen er tilmed udstyret med en GPS, så det altid er nemt at finde ud af, hvor du præcist befinder dig. Derfor kan kontrolcentralen hurtigt sende politiet mod den adresse, der fremgår af GPS’en på overfaldsalarmen, hvis de har en mistanke om, der er tale om et overfald eller røveri. Overfaldsalarmen er lille og mobil, så der er plads til den i lommen. Den vejer ikke meget, så den er nem at slæbe rundt på.

 

Overfald kan forhindres, når du er tryg og selvsikker

Selvom der ikke findes undersøgelser på effekten af overfaldsalarmen, kan følelsen af tryghed og selvsikkerhed forhindre overfald. Overfaldsmænd går ofte efter svage eller usikre ofre – derfor kan udstrålingen af tryghed og selvsikkerhed i mange tilfælde mindske risikoen for, at du er udset som det næste mål for overfaldsmændene.

 

Overvej dit køb!

Sørg altid for at overveje, om overfaldsalarmen er noget for dig. Er du meget udrustet i et forsøg på at føle dig sikker, kan overfaldsalarmen i nogle tilfælde gøre dig usikker og utryg – og dermed have modsat effekt på dig. Den bedste måde at færdes sikkert på er ved at være opmærksom og udnytte sin situationsfornemmelse, uanset om du ejer en overfaldsalarm eller ej.

Andre artikler
Dyrlægens svar på bedste vagthund

Bedste vagthund – Dyrlægens svar Hunden er som bekendt menne…

Tyven bliver ude, når alarmen går

Undgå indbrud med alarmsystem Selvom indbrudstallet har vær…

Sådan sikrer du din virksomhed

Virksomheder er indbrudstyvens slikbutik Virksomheder har al…

Seneste indlæg
Få omkodet din lås

Få omkodet din lås og vær sikret mod indbrudstyve Den helt s…

Dyrlægens svar på bedste vagthund

Bedste vagthund – Dyrlægens svar Hunden er som bekendt menne…

Benyt et vagtselskab fra lokalområdet

Sådan holder du indbrudstyve væk fra jeres virksomhed Når du…

Alternate Text
Top