Alarm

Sådan kan du forhindre et overfald

Sådan kan du forhindre et overfald - Artikel Banner

Oprettet af: Lise Hansen

02-04-2016

Føl dig sikker – også i nattelivet

Går du meget i affolkede områder samt på mørke stier eller parker, føler du dig måske ikke altid helt sikker og tryg. Det samme kan blandt andet være tilfældet under gåturen hjem efter en vild aften i nattelivet. Mange bekymrede mennesker vælger at investere i en overfaldsalarm for at få følelsen af at være i stand til at passe på sig selv. Der er ikke lavet undersøgelser og tests på effekten af alarmen, men den bidrager ofte til at skabe den tryghed, der får dig til at føle dig mere tilpas i hverdagen. Overfaldsalarmen kan eksempelvist også være velegnet til udekørende plejepersonale, der besøger psykisk syge i deres private hjem.

 

Sådan fungerer overfaldsalarmen

Ved blot et tryk på overfaldsalarmen skabes der en direkte kontakt til kontrolcentralen. De kan høre, hvad der foregår på stedet – og de kan tale med dig, hvis du ellers selv har muligheden for det. Overfaldsalarmen er tilmed udstyret med en GPS, så det altid er nemt at finde ud af, hvor du præcist befinder dig. Derfor kan kontrolcentralen hurtigt sende politiet mod den adresse, der fremgår af GPS’en på overfaldsalarmen, hvis de har en mistanke om, der er tale om et overfald eller røveri. Overfaldsalarmen er lille og mobil, så der er plads til den i lommen. Den vejer ikke meget, så den er nem at slæbe rundt på.

 

Overfald kan forhindres, når du er tryg og selvsikker

Selvom der ikke findes undersøgelser på effekten af overfaldsalarmen, kan følelsen af tryghed og selvsikkerhed forhindre overfald. Overfaldsmænd går ofte efter svage eller usikre ofre – derfor kan udstrålingen af tryghed og selvsikkerhed i mange tilfælde mindske risikoen for, at du er udset som det næste mål for overfaldsmændene.

 

Overvej dit køb!

Sørg altid for at overveje, om overfaldsalarmen er noget for dig. Er du meget udrustet i et forsøg på at føle dig sikker, kan overfaldsalarmen i nogle tilfælde gøre dig usikker og utryg – og dermed have modsat effekt på dig. Den bedste måde at færdes sikkert på er ved at være opmærksom og udnytte sin situationsfornemmelse, uanset om du ejer en overfaldsalarm eller ej.

Andre artikler
Er du ordentligt tyverisikret?

Tyverisikring til hjemmet og virksomheden Tyverisikring af e…

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Tyverisikring af bolig

Hvordan du kan sikre din bolig mod tyveri Har du før oplevet…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top