Alarm

3 gode grunde til at have en dørtelefon

3 gode grunde til at have en dørtelefon - Artikel Banner

Oprettet af: Christian B.

30-11-2017

Skab tryghed og sikkerhed med en dørtelefon

 

Uanset om du bor i lejlighed og overvejer at bede din udlejer om at købe en ny dørtelefon, eller du er en udlejer, der vil sikre dine beboere bedst muligt, er her en guide til, hvad du kan holde dig for øje, inden du køber

 

Hvorfor have en dørtelefon?

 

En ejendom uden dørtelefon kan være mere udsat for indbrud, da et dørtelefonanlæg kan være en velfungerende måde at begrænse muligheden for, at uvedkommende kan trænge ind i bygningen. Netop derfor har mange indehavere af beboelsesejendomme valgt at udstyre bygningen med et dørtelefonsystem.

 

 

3 gode grunde – her er de

 

- Man føler sig mere tryg som beboer

- De kan give tyve en fornemmelse af, at ejendommen er godt sikret

- Man undgår at skulle gå flere etager ned for at åbne for gæster, når døren er låst

 

Tryghed som beboer

 

Når bygningen du bor i har en dørtelefon, ved du, at ubudne gæster kun kan få adgang til ejendommen, hvis en af beboerne giver dem adgang. Dette kan skabe en stor tryghed og sikkerhed for alle. Anskaffer du eller din udlejer en dørtelefon med videokamera, er både trygheden og sikkerheden ekstra stor, fordi man altid kan se, hvem der ringer på. Mange vil nok mene, at sikkerheden er de penge værd, som en dørtelefon koster – med eller uden video.

Blandt andet kan risikoen for de såkaldte hjemmerøverier, som nogle er bekymrede for, i høj grad mindskes med en dørtelefon med kamera.

 

Tyvene ser dørtelefonen

 

Der findes forskellige ting, der kan være med til at mindske sandsynligheden for at indbrudstyvene udser dig og dine ejendele som deres næste offer. Én af brikkerne i puslespillet er at have en dørtelefon. Dette gør sig i særlig grad gældende, hvis dørtelefonen er udstyret med et videokamera. En indbrudstyv vil naturligvis være tilbøjelig til holde sig til ejendomme, hvor der er kamera, således at de ikke risikerer at blive optaget!

 

Nemt at lukke gæster ind – indbudte gæster!

 

Der findes et stort udvalgt over dørtelefoner som er nemme at betjene, også for eksempelvis ældre mennesker. Som gæst finder man hurtigt den person, man vil besøge, på dørtelefonen.

 

Ikke blot er det nemt for gæsterne, men også for dig, som bor i bygningen. Hvis døren er lås, er det rart at kunne lukke dine gæster ind, mens du sidder i din lejlighed – så kan du også lige nå at tjekke, at håret sidder som det skal, inden du får besøg!

 

 

Bor du til leje – snak med din udlejer

 

Nogle af de virksomheder og forretninger, der sælger dørtelefoner, sælger primært til virksomheder (såsom boligforeninger). Et eksempel herpå er Kaj Larsen A/S, som skriver, at de har solgt i hele landet, men primært til installatører, grossister og institutioner. Bor du til leje, kan artiklen her dog stadig give dig inspiration til, hvordan du kan overbevise din udlejer, hvis du ikke synes bygningens nuværende samtaleanlæg er sikkert nok – eller hvis I slet ikke har et.

 

 

Er du udlejer – kontakt en fagmand

 

De mange tekniske specifikationer, der ofte er nævnt på en hjemmeside, når man prøver at læse sig frem til, hvilket porttelefonanlæg eller dørtelefonanlæg man skal købe, kan godt føles lidt uoverskuelige og tage tid at komme igennem.

 

Derfor kan du, ved at spørge en fagmand, formentlig både spare tid og endda finde en løsning, der passer bedre til dine behov, end hvis du forsøger at vælge løsningen på egen hånd, da der for hvert enkelt system er mange forskellige tilvalgsfunktioner og faciliteter. Ved at kontakte fagfolk med et stort kendskab til de krav, der stilles til kommunikationsudstyr og installationen heraf, er du også sikker på, at du både kender alle dine muligheder, og ved hvad du skal være opmærksom på – og ender med en tilpasset løsning i forhold til dørtelefon eller porttelefon.

 

 

Konklusion: Trygt, sikkert og nemt

 

Vi håber, at du har fået noget ud af guiden, og at du er blevet klogere på, om du mener, at en dørtelefon er pengene værd for dig eller dine lejere. Og som man siger på engelsk: ’better safe than sorry’.

Andre artikler
Er du ordentligt tyverisikret?

Tyverisikring til hjemmet og virksomheden Tyverisikring af e…

Derfor bør du overveje alarmovervågning

Derfor skal du vælge alarmovervågning   Enhver boligejer ken…

Tyverisikring af bolig

Hvordan du kan sikre din bolig mod tyveri Har du før oplevet…

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top