Låsesmed

Optimal sikkerhed

Optimal sikkerhed  - Artikel Banner

Oprettet af: Camilla Struck

28-11-2019

Sikr din virksomhed eller din bolig med sikkerhedsglas

Hvis du ønsker at sikre dit hjem eller din virksomhed, så kan du komme langt med sikkerhedsglas. Sikkerhedsglas er en bestemt type af glas, som gør det sværere for indbrudstyven at trænge ind på din grund. Det bliver nemlig sværere for tyven blot at smadre et vindue og dermed opnå adgang. Hærdet sikkerhedsglas er for det første mere modstandsdygtigt i forhold til almindeligt glas, der ikke er hærdet. Sikkerhedsglas kan være af to forskellige typer, men uanset hvilken type du vælger, vil det kræve mere af tyven at bryde ind. Desuden vil tyven skulle igennem et lamineringslag, som lamineret glas hænger fast i, hvis det knuses. Derfor kan du med sikkerhedsglas både besværliggøre indbruddet og forhåbentlig være med til at bremse tyvens i sine foretagende, hvis du kombinerer de to typer af glas.  

 

Hvad er sikkerhedsglas?

Som nævnt er der to forskellige typer af sikkerhedsglas: lamineret glas og hærdet glas. Når glasset hærdes, betyder det, at det har været igennem en varmeforstærkende proces, som har gjort det ca. 5 gange så stærkt. Det har også den betydning, at hvis glasset sprænges i stykker, vil det gå itu i bittesmå stykker, der ikke er farlige. Derfor har denne type sikkerhedsrude en fordel, hvis man f.eks. har børn eller lignende, hvor der kan være risiko for uhensigtsmæssige skader i nærheden af ruderne.

Den anden type af sikkerhedsglas er lamineret glas, som er to lag, der er sat sammen. Imellem lagene er der et stykke folie, som vil holde glasset på plads, hvis det brydes. Derfor vil det være svært at bryde ind, selvom man har slået hul på ruden. De to typer af sikkerhedsglas kan med fordel kombineres, så man har to ruder af hærdet glas, som sættes sammen med et stykke folie. På den måde optimerer man sikkerheden bedst muligt. Så har du både en modstandsdygtig rude, som selv når den er itu, er svært at bruge som indgang til virksomheden eller boligen.

 

Sikkerhedsglas eller sikringsglas?

Der er en betydelig forskel på de to forskellige typer af glas i forhold til formålet med og lovgivningen ved de to typer. Sikkerhedsglas bruges for det meste til at sikre, at personer ikke kommer til skade, når ruden går i stykker. Denne type glas er især fordelagtig i hjemmet og til at sikre, at dine kunder i virksomheden ikke kommer til skade. Det er lovpligtigt at have sikkerhedsglas ved store offentlige bygninger og andre steder, hvor der færdes mange.

Sikringsglas bruges ofte ved virksomheder, hvor der er brug for øget sikkerhed. Det kan f.eks. være ved en bank eller en guldsmed. Her er formålet at stoppe indbrud og dermed tyveri. Her er det lovpligtigt, at tyven ikke må kunne bryde vinduet op ved karmen, men må derimod gerne kunne knuse vinduet.

 

Værd at vide ved opsætning af sikkerhedsglas

Hvis du vil beskytte din bolig eller virksomhed med sikringsglas eller sikkerhedsglas, er det vigtigt, at du kontakter en professionel glarmester. Hvis ikke, kan du være med til at hjælpe tyven, hvis monteringen ikke sker korrekt.

Mangler du en professionel glarmester nær København, kan du med fordel kontakte Husmer Glas og Facade.

Virksomhed: Husmer Glas og Facade

Andre artikler
Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Få omkodet din lås

Få omkodet din lås og vær sikret mod indbrudstyve Den helt s…

6 gode råd til at tyvesikre din bolig

Færre indbrud under corona-pandemien Man siger, at intet er …

Seneste indlæg
Brug for midlertidig, men tyverisikker opmagasinering?

I en verden, hvor sikkerhed er af største betydning, er det …

Indbrudssikring med balusterhegn

Balusterhegn - en elegant sikkerhedsløsning til dit hjem Når…

Godkendte nøgletyper af forsikringsselskaber

Når det kommer til forsikringsdækning for tabte eller stjåln…

Alternate Text
Top